Academia Motanov organizează la București prima ediție a atelierului de caligrafie pentru copii de clasele II-VI, în perioada 19 martie – 24 aprilie.

Se face tot mai puțină caligrafie în școală, în timp ce copiii sunt tot mai obișnuiți cu tastaturi și ecrane tactile. Caligrafia antrenează concentrarea, îi învață pe copii atenția la detalii, răbdarea. Pericolul e să se plictisească atunci când li se predă, așa că antrenoarea atelierului, Ștefania Iorgoiu, a avut grijă să facă un design de curs orientat spre „arts & crafts”.

Ca să fie amuzant și pasionant pentru copii, atelierul folosește instrumente de scris diverse și cu poveste – pene, penițe și tocuri, pensule, dar experimentează și aplicații – caligrame (cuvinte dispuse într-o anumită formă), decorarea unei majuscule ca în vechile manuscrise, modelarea literelor din sârmă subțire, caligrafie pe tricouri.

Locurile sunt limitate la 10 și se ocupă în ordinea înscrierilor, care se fac prin trimiterea motivației pe mail până pe 15 martie. Atelierul are 6 ședințe de câte 2 ore, timp de 6 weekenduri. Costul este de 300 lei și include materialele pe care le vor folosi copiii la atelier. Pentru detalii și înscriere, vizitați pagina atelierului de caligrafie pentru copii.

*** Academia Motanov este un proiect al asociației Brain Fitness, orientat pe ateliere pentru copii și tineri, gândite de un motan imaginar.