Kreatoria.ro și Galeria Galateca realizează campania: Artiștii merită văzuți.

Interviul de astăzi este cu Daniel Rădulescu, un sculptor care reușește să îmbine exprimarea creativă cu businessul! Daniel Rădulescu are o poveste interesantă și profundă, așa cum sunt poveștile despre evoluție. Călătoria lui conține experiență ca grafician, artist, sculptor, expoziții și premii.  


Campania Artiștii merită văzuți constă într-un serial de interviuri cu artisti notabili.
Am selectat talente certe, concepte vii, trăiri care să motiveze… toate cu certitudinea de a duce mai departe necesitatea de a CREA cu adevărat.

Poți citi aici primul interviu al campaniei – Octavian Neculai (Scenograf premiat)

Poti citi aici al doilea interviu al campanie – Anca Boeriu (Artist și Manager Cultural)

Photo: Icy Emperor

Dacă ar fi să realizezi un AUTOPORTRET în cuvinte, cum ar fi?

O mască de oțel în flăcări.

Despre ce proiecte ai vrea să vorbești și să le știe țara toată?

Despre urmatoarea mea expoziție.

Prin ce carusel de emoții ai trecut până să realizezi aceste opere de care ai scris mai sus?

Am început cu intoxicare de la sudură, până la nopți cu insomnie, stări de agonie. Însă a compensat cu foarte mult extaz, atât de mult încât nici nu mai contau cele menționate la început.

În “hainele” cărui domeniu te simți cel mai bine?

O să scot ghilimelele și voi spune că în hainele mele de atelier.

Sculptură din seria limitată creată special pentru Galeria Galateca

Arta față în față cu pandemia. Cum te găsește cel mai incert an al ultimiilor decenii?
Mi-am schimbat atât abordarea cu clienții cât și strategia de lucru și de marketing, drept urmare anul 2020 a fost cel mai productiv și profitabil an de până acum.

 

Cum îl creează/modelează arta pe creator?
Noi trebuie să fim cei care creează și modelează arta, nu ea pe noi.

Cumințenia Pământului for Art Safari

Când creezi cel mai bine? (ca moment al zilei/nopții)
Cel mai productiv și eficient mă simt dimineața devreme, imediat după primele guri de cafea.

 

Ca mama de gemeni, scriitoare, om de comunicare îți adresez întrebarea: cum ai reușit să le împaci pe toate? Și pofta creativă și lumea lumească cu ale ei atât de pământești cerințe (facturi, plăți, de-ale casei, de-ale societății, drumuri etc.).
 

Ma lupt cu cerințelele acestea pământești de la 18 ani, a trebuit să mă prind singur ce și cum, au devenit automatisme și au ajuns să facă parte din viața mea. Cred că toate se omogenizează și se împacă de la sine, atâta timp cât le ai sub control.
 

Diffuse for Galateca

Ai ritualuri de creativitate? Cum te încurajezi, cum treci peste stări interioare blocante (lipsa de chef, oboseală) sau blocaje care vin din exterior (răutate, invidie, competiție toxică etc.)?
 

Stările de blocaj sunt psihice, mai avem toți zile proaste dar mi se întâmplă extrem de rar asta, nu las o zi să treacă fără să nu fac ceva care să conteze. Orice pas îl gândesc să fie cât mai eficient pe termen lung, restul sunt doar iluzii. Dar în cazul unui așa zis blocaj, nu intru în panică, chiar profit de situație și petrec ziua uitându-mă la un documentar care îmi face plăcere sau uneori chiar un film prost, unul care să nu ma solicite psihic prea mult. A doua zi sunt ca nou.
 

Ce nu ai spus niciodată despre tine și ai vrea să se știe?
Nu-mi plac surprizele, mereu am impresia că nu reacționez cum trebuie la ele.

 

Defectul care te ajută cel mai tare să creezi?
Cât timp mă ajuta să creez, înseamnă că nu e defect.

 

Dar calitatea care îți stă frână la manifestarea inspirației?
Sunt sociabil, uneori simt nevoia să ies din atelier și să merg la evenimente unde să cunosc și să comunic cu oameni, iar asta bineînțeles încetinește productivitatea dar este benefic și productiv pe alte planuri.

 

The Archers

Cum monetizezi artistul? Iată o întrebare din partea celor care se ascund sub frica: din creație nu poți trăi!?!
Să iasă din frică și discutăm după. Normal că se poate trăi din creație.

 

Ce i-ai spune unui Creator în blocaj?
Nu i-aș spune, l-as scutura puțin să-și revină. Daca ești în mijlocul orașului și te-ai rătăcit, nu stai pe loc, altfel șansele să îți regăsești drumul sunt de 0%.

 

Pentru artiștii, trainerii, speakerii, scriitorii (pâna la urmă, comunitatea de creativi) care își doresc să performeze pe piața internațională, ce sfat ai avea pentru ca ei să se exprime global? De unde să o apuce?

Să ajungi să te expui și să te exprimi global este un rezultat mai mult decât un plan, dacă îți menții un flux de muncă constant, îți păstrezi vizibilitatea pe piață și mai ales pe social media, acest tool gratuit care folosit inteligent te poate pune în contact cu aproape orice om de pe glob.

 

Semnatura ta creativă stă în… (completează, te rog)
Tușa specifică realizată în oțel, o tușă pe care o realizez prin adaos de sute de straturi de oțel. Realizată prin fuziunea a două tehnologii de sudură.