Chef Mirela ne povestește:

Joi am decis să plec devreme de la Muse, eram tare obosită. Pe la 18 eram acasă, am deschis televizorul, se întamplă foarte rar. Era o emisiune cu un bucătar britanic care a făcut un test, o vară întreagă să nu gătescă sau să consume carne. Și-a plantat în grădină legume și fructe și s-a pus pe treabă. Nu o să vă povestesc toată emisiunea că-i prea mult de scris însă efectul lăsat asupra mea a fost foarte clar: mi-a făcut o mare poftă de gătit. La ora 20 eram înapoi la Muse, în bucătărie. Contează mult minutul de inspirație, mai mult decât o zi întreagă de cercetare.
Pe scurt, mi-a ieșit o salată și un gratin minunate.

Gratin de vinete și conopidă

Cantități pentru 4 porții

– 2 vinete medii, tăiate fâșii fine, pe lung(cu ajutorul unei mandoline)
– 1 vânată tăiată cubulețe
– o cană cu suc de roșii
– o lingură de busuioc uscat
– o lingură de oregano uscat
– mozarella rasă 300 gr
– 6 albușuri de ou bătute spumă
– sare, piper
– o jumătate de conopidă tocată fin

 

Am fript pe grătar fâșiile de vinete, am sotat în ulei de măsline cuburile de vânătă.

Albușurile bătute spumă le-am amestecat cu busuiocul, oregano, sare, piper, 200 gr din mozarella rasă și cuburile de vânătă sotate.
Pe o tavă de cuptor am început să așez fâșiile fripte ca o foaie de lasagna, apoi un strat din amestecul cu albuș de ou, iar fâșii de vinete, amestec, fâșii de vinete și, la final, conopidă tocată fin și cele 100 de grame din mozarella rasă care au rămas nefolosiți.
Am pus la cuptor, 25 de minute la 180 grade.

Salată asiatică

Cantități pentru 4 porții

– 2 portocale
– o linguriță de chimen
– 4 ridichi
– baby spanac
– 1 bulb de fenicul
– o mână de nuci

Am prăjit în tigaie nucile și chimenul, am scos file-ul de portocală, am tocat feniculul, ridichile le-am tăiat fâșii, iar spanacul l-am curățat de codiță.
Am amestecat totul într-un bol. Dressing-ul este simplu, ulei de masline cu puțin sos de soia.

Merg de minune împreună. Să aveți spor!