Cum? Nu o știți pe Nata? Vedeta de peste Prut, blogger, organizatoare de festivaluri, mămică, om pasionat de tradiții.

Veți rămâne cuceriți de personalitatea ei caldă și de site-ul  www.nataalbot.md

 

1. Dulce e graiul moldovenesc, dar la fel de dulce este și festivalul tău pe care îl organizezi, “Mai dulce”. De unde pasiunea pentru dulce :)?

De la duminicile din copilărie când casa noastră se umplea cu aroma de tartă cu vișine sau clătite cu brânză și stafide. Maică-mea tot timpul căuta să ne răsfețe cui ceva bunișor. Și eu, se pare că am prins gustul dulcișorului.

(în poza de mai jos este Nata și mama ei)

Uite câteva poze de de la festivalul de anul acesta.

2. Iar în iunie realizezi un eveniment-odă pentru lavandă. De unde-până unde această dragoste?

Dragostea nu e neapărat pentru levănțică doar. Dragostea e pentru țara mea, nevalorificată, neobservată, neapreciată la justa valoare. Levănțica e una din acele resurse pe care le-am considerat super valoroase și unice de care nu ne dăm seama și care trebuie bine ambalată ca să se vândă.

3. Ce te îndeamnă și te motivează să străbați atâția mii de kilometri, din Canada în Chișinău?

Nevoia de a mă simți utilă și a lăsa o urmă bună.

4. Ce înseamnă pentru tine tradiție? Și cum o păstrezi la Montreal?

Tradiție pentru mine înseamnă hrană pentru rădăcinile mele. Dacă nu am grijă să-mi iubesc și transmit tradițiile, îmi lipsesc rădăcinile de vlagă și îmi lipsesc copiii de identitatea lor unică vizavi de restul copiilor din alte culturi și etnii.

5. Ești mămică. Ești blogger. Organizatoare de evenimente, dar ce nu ești 🙂 Cum le împaci pe toate, dacă le împaci 🙂 ?

Cine a zis că le împac? Eu sunt într-un proces continuu de căutare de echilibru, dar asta nu înseamnă că îmi reușește. Dimpotrivă, cred că pe alocuri exagerez cu efortul și uit de odihnă și timp petrecut cu copiii.

6. Poți să ne arăți o poză cu acel colț din casă unde te simți cel mai bine, cel mai “acasă” și cea mai fericită?

Nu pot, pentru că nu am încă o casă a mea. Dar dacă aș avea-o, ar fi o poză de la mansardă, unde îmi voi amenaja un loc în care să mă izolez ca să mă pot bucura, măcar puțin, de singurătate.

7. Kreatoria.ro este site-ul care are ca misiune încurajarea creativității și manifestarea ei fără frică și fără clișee. Pe tine ce te inspiră?

Pe mine mă inspiră destinele de oameni, ușile vechi, plantele aromate, mâncarea bună și fluturii pe care îi simt în burtă atunci când pornesc un nou proiect.

8. Care este cartea care te-a ajutat cel mai mult? Care ți- a dat o stare de bine?

E o carte despre semiotică culinară. Altfel spus, o carte grație căreia am aflat că de exemplu, dimineața este bine să mâncăm fructe, mai ales acelea care cresc pe copac, pentru că ele poartă energia soarelui și deci tonifiază, iar seara este preferabil să mâncăm rădăcini, pentru că ele poartă energia pământului și deci sunt sunt cele mai indicate pentru un somn bun.
Semiotica gastronomică este o colecție de semne și coduri bine de știut despre ce și cum mâncăm.