Ana Nicolescu (The Digital Coach): Pentru mine un blog de succes este un blog pe care scrii ce știi tu cel mai bine!
Serile de iarnă au talentul de a aduna povești în jurul șemineului și în jurul ideilor.
M-am conectat cu Ana Nicolescu într-un mod pe care l-am simțit firesc, sincer și la un mod profund. Am vorbit despre misiuni, vocații, despre cum am vrea să fie lumea în care activăm. Din 2015, de când realizez interviuri despre creativitate pe kreatoria.ro, pe diferite paliere, cel mai mult îndrăgesc să întâlnesc oamenii cu misiune, cu o direcție mai înaltă. Cu viziune.
Despre invitata mea, pe scurt:
Ana Nicolescu este consultant, creator de comunități, autor de blog și carte și trainer acreditat de ANC. Ana și-a lăsat semnătura timp de 20 de ani în: Mămica Urbană, Parenting PR , Digital Parents Talks, Școala de blogging DPT.
Prima parte o poți citi aici.
Din partea a doua vei afla:
-ce înseamnă un blog de succes
-cum poate fi pandemia un context pentru evoluție
-cine stă în spatele unui blog de succes
Anca Ghinea, kreatoria.ro: Cu ce servicii vine noua Ana Nicolescu în ajutorul bloggerilor și nu numai?
Ana Nicolescu, The Digital Coach: Aveam serviciul de coaching de mai bine de un an, doar că nu l-am promovat, era oarecum cu ușile înschise, dar am înțeles că sunt datoare față de oamenii care au nevoie de mine, să deschid larg ușile. Așadar fac coaching unu la unu aparent pe strategie de business, dar fiecare client de-al meu poate să confirme că ne ducem în straturi mult mai profunde și mai subtile și lucrăm pe blocaje, pe asocieri toxice, pe asumări, responsabilitate și clar pe misiune, contribuție, voce.
La mine vin creatori de conținut, freelanceri și antreprenori, atrași fix de dimensiunea spirituală și nu sunt mulți care sunt curajoși să se uite din perspectiva asta la viața lor. Dar sunt și care o fac, își aliniază viața, își află misiunea, unii renunță la business-ul lor și fac altul, unii se reinventează, cum ai zis, alții își iau câte un an sabatic și revin când au integrat tot ce aveau de integrat și puteau la acel nivel.
Eu asta vreau să înțeleagă oamenii mai ales acum, că nu e atât de mult despre business, cât despre curajul de a te uita unde ai tu ca om de crescut ca să faci față contextului. Pandemia e un context mi-nu-nat pentru evoluție. În loc să stăm să arătăm cu degetul la cei care chiar fac lucruri, haideți să creștem puțin și să devenim mai asumați. Am simțit invidie în perioada asta, o simt de fapt de când am început pe cont propriu și așa de mult ce-aș vrea să fac coaching cu oamenii ăia, să le spun că nu e util să tânjească după aplauzele pe care le primesc, ci să se alinieze la visul lor, să aducă acolo atenție, energie și lumină, dar mai ales acțiune. Pentru că altfel vor fi epuizați, toată energia asta de invidie se transformă în boală, unii vor să copieze modelul, dar pentru că nu e al lor, sunt sleiți de puteri că nu le iese. Nu asta e necesar și util.
Eu nu fac ce fac pentru aplauze. O fac că vreau să aprind lumina în viața oamenilor, să-i ajut să-și descopere vocea, mesajul și misiunea și să-i unesc. Când îmi fac analiza de final de an, o analiză SWOT, nu mă uit la câte like-uri am primit, ce reach am obținut, nu! Mă uit să văd în câte vieți am avut impact. De unde i-am luat pe oamenii care au venit la mine și unde i-am adus, ce creștere au avut alături de mine, cât de mult am contribuit eu la viața lor și, poate cel mai important, pe câți i-am învățat să facă asta singuri. Scopul meu nu este să creez dependență, ci independență. Ăla e adevăratul ajutor. Și odată cu clienții mei, cresc și eu pentru că ei îmi oglindesc multe mie, deci îmi contribuie la evoluția mea.
Cam asta înseamnă pe scurt serviciul de coaching.
Alte servicii pe care le ofer sub brandul Ana Nicolescu sunt webinarii și cursuri de blogging și construire de comunități și chiar mă gândeam că la webinarul din 10 decembrie, s-au înscris 119 de oameni și-mi puneam întrebarea cum o să ating cu lumină și informație viața fiecăruia? Nu mi-am imaginat niciun număr anume de participanți când am lansat webinarul, nu mi-am propus un target pentru că niciodată nu a fost important pentru mine câți elevi vin la curs, ci câți dintre ei pun în practică ce au aflat și devin maeștri, câți evoluează și apoi se schimbă rolurile și învăț și eu ceva de la ei. Acolo îmi pun obiectivul.
Plănuiesc sesiuni de mastermind, adică mentorat cu grupe de 4-5 persoane, o comunitate cu taxă de membru ca cei care au nevoie constant de ajutorul meu să aibă acces mai rapid la mine. Lucrez și la un podcast pe o idee pe care o am de 3 ani și cam atât momentan.
În paralel, păstrez agenția de comunicare și PR, Parenting PR, pentru clienții care au ca target final familia, dar acolo o să mă implic în strategie, promovare și servicii noi, iar de implementare se ocupă echipa pe care o trainuiesc de 2 luni.
Anca Ghinea, kreatoria.ro: Viața este integrată: cu bine și cu rele. Un carusel. Ce crezi că s-a pierdut și ce crezi că s-a câștigat în ultimii ani în blogging?
Ana Nicolescu, The Digital Coach: N-aș vorbi în termeni de pierdere și câștig, ci de evoluție și de adaptare. Am început să scriu pe blog în 2012 și tot atunci am simțit nevoia să adun în jurul meu bloggerii care au copii, indiferent pe domeniul pe care scriu. Am început cu 6 perosane și grupul de numea Bloggerițe mame. Era simplu și clar atunci, scriam despre experiențele noastre cu copiii și unele dintre noi aveau cursuri de parenting, așa că ne-am gândit să ne promovăm între noi. Încet încet au intrat mai mulți bloggeri în grup pentru că am dat tuturor posibilitatea să invite pe cine vor în grup, cu condiția să fie părinți și să aibă un blog personal. În același an, brandurile și agențiile au început să vină spre mine și să-mi solicite fie advertoriale pe blog, fie evenimente cu bloggerii. Așa am început să fiu subcontractată pentru campanii în nișa de parenting atât de agenții, de freelanceri, cât și de branduri direct.