Somon în soia cu varză de Bruxelles la abur, iscusit pregătit de Chef Mirela Ivașcu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu îmi gătesc des varză de Bruxelles, dar într-o duminică mi s-a făcut așa de poftă încât am luat la picior vreo' 4 magazine de cumpărături să o găsesc. Într-un final glorios am plecat din magazin mulțumită că am găsit o pungă plină cu micile minuni.

Am cumpărat și o conopidă, 2 cartofi, câteva roșii cherry, o bucată de file de somon proaspăt plus pofta de mâncare pe care o aveam în dotare.

Mod de lucru:

Am început cu cartofii, durează cel mai mult. I-am tăiat cubulețe, am presărat sare, piper, oregano uscat, busuioc uscat, ulei de masline si i-am pus la cuptor, 180 grade, pentru 35 de minute.

Varza am spălat-o bine, i-am tăiat cotorul și am pus-o la abur pentru 7 minute împreună cu conopida taiată bucați. Dacă nu aveți steamer, puneți un ibric cu apă la fiert, așezați o sită metalică și peste, legumele și acoperiți cu un capac.

Somonul l-am curățat cu un prosop umed și l-am tăiat cubulețe. L-am așezat într-o marinadă din:
- sos soia
- ulei de masline
- usturoi
- rosiile cherry puțin zdrobite

S-a marinat aproximativ 15 minute, apoi l-am pus încă 15 minute la cuptor, 180 de grade.
Varza și conopida le-am mai tras două minute în unt și am montat farfuria ca în imagine. Am mai adăugat frunze de rucola și valeriană, semințe de dovleac și chia.

Spor să aveți!
Pe Chef Mirela o găsiți cu totul aici.

S-ar putea să-ți placă și

Comentarii

Inscrie-te la Newsletter

kreatoria

Cele mai citite articole