Risotto din linte neagră cu migdale și sparanghel, pus in scenă cu migală de Chef Mirela Ivașcu

 

Săptămâna trecută eram răcită tun și fără poftă de mâncare, cunoașteți cu toții situația, sunt sigură. Unul dintre dezavantajele mari era faptul că nu simțeam gustul savuros al acestui minunat risotto din linte.


Mie mi-a provocat dependență acest preparat și îl pregătesc cel puțin o dată la două săptămâni.


Lintea neagră este un aliment bogat în acid folic, antioxidanți, minerale, sărac în grăsimi, bogat în fibre...păcat că nu îl folosim mai mult.


Migdalele dau textura crocantă preparatului, iar sparanghelul aduce plus de culoare și vitamine.

Ingrediente pentru 2 porții

- 250 gr linte neagră
- o ceapă uscată
- un pahar de vin alb
- apă caldă sau supă de legume
- 2 linguri de parmezan ras
- 50 ml smântână de gătit
- sare, piper
- 150 gr de migdale crude
- 4 fire de sparanghel
- vlăstari de floarea soarelui

Am tocat ceapa mărunt, am pus o tigaie la încins cu o lingură de ulei de măsline. Am pus ceapa la călit, am adăugat lintea și am învârtit un minut. Am stins cu vinul alb și am gătit până ce s-a redus.


Dacă aveți supă din legume (stock) adaugați peste linte, gătiți până se reduce, adăugați iar supă de legume și repetați până este gătită lintea. Dacă nu aveți timp să fierbeți câteva legume pentru supă, folosiți apa călduță, eu așa am făcut.

După ce s-a gătit lintea am adăugat parmezanul, smântâna, sare și piper. Am lăsat încă un minut pe foc și am dat deoparte.

Migdalele le-am tocat la cuțit grosier.

Am curățat sparanghelul și l-am opărit câteva secunde, apoi l-am tras în tigaie cu puțin unt și sare, tot un minut.

Montajul este simplu.


Să aveți spor!

Pe Mirela și ale ei iscusite preparate o găsiți cu totul aici.

S-ar putea să-ți placă și

Comentarii

Inscrie-te la Newsletter

kreatoria

Cele mai citite articole