Chef Mirela Ivașcu propune: Tort raw cu mere și cireșe

Dulciurile raw sunt delicioase și foarte simplu de făcut. Cu toate astea mereu mă eschivez. Ieri a fost aniversarea de un an a lui Andrei, ocazia perfectă pentru o prăjitura raw. Bine, acum să fiu complet sinceră nu-i intregral vegan sau raw pentru că i-am făcut blatul din biscuiți cu unt. Nu i-am dat nuci până acum și am vrut să mănânce și el.

Am făcut prăjitura într-o formă de 32 cm. Am folosit următoarele:

Pentru blat:
2 pachete de biscuiți petit beurre
100 gr de unt
2 curmale
50 gr miere

Crema de mere

4 mere decojite și rase
3 linguri semințe de chia
Sirop de arțar după gust
200 ml sus proaspăt stors de portocale
50 gr tărâțe psyllium

Cremă de cireșe

300 grame cireșe fără sâmburi
100 gr unt de cocos topit
20 grame tărâțe psyllium
Sirop de arțar după gust

Blat:

Am pus în robot biscuiții, curmalele tocate fin, untul topit și mierea. Am mixat bine apoi le-am presat în forma de tort.

Crema de mere:

Am pus într-un bol merele rase, sucul de portocale, semințele de chia, siropul de arțar și tărâțele de psyllium. Le-am lăsat să se întărească, vreo' 30 de minute apoi am pus peste blatul de biscuiți și am egalizat cu o spatulă.
Am lăsat la frigider două ore apoi am pus crema de cireșe.

Crema de cireșe:

Am pus cireșele, siropul de arțar în blender și am mixat bine. Le-am pus într-o casoletă pe foc, am încălzit până la 40 de grade apoi am adăugat untul topit de cocos. Am luat de la foc și am transferat într-un bol curat. La urmă am pus tărâțele și am amestecat bine.
Am pus crema în forma de tort, peste cea de mere și am băgat la congelator pentru 30 de minute.

Am fost prin grădină la cules de cireșe și flori, am decorat și am cântat La mulți annnniiiiii!
Să fie cu folos!

Pe Mirela o găsiți și pe noul ei site: www.mirelaivascu.ro

 

S-ar putea să-ți placă și

Comentarii

Inscrie-te la Newsletter

kreatoria

Cele mai citite articole